Page 25 - Uroda_i_Medycyna_1_2015_Neat
P. 25
Anti-aging strzegania dalszych zaleceń dietetycznych. nocalm. Zalecono wykluczenie wszystkich Zmiana zwyczajów żywieniowych ma być produktów reaktywnych. Pacjent zastoso- trwała. wał się do zaleceń, zmienił sposób odży- Pacjent RS. Pierwsza wizyta 21 lipca wiania. 2014. Waga 83 kg, wzrost 185 cm. Zgła- Podczas wizyty kontrolnej 19 września sza problemy związane z brakiem koncen- 2014, waga 84 kg, przy czym po anali- tracji, złą pamięcią, problemami skórnymi, zie składu ciała stwierdzono, że nastąpił swędzące zaczerwienione plamy na skórze wzrost masy mięśniowej i tkanki kostnej tułowia, rękach i nogach. Pacjent uczulo- oraz poprawa skali fitness. Pacjent zaob- ny jest też na sierść zwierząt, kurz, pyłki. serwował radykalną poprawę w zakresie Nie odczulany. Ponadto częste problemy skóry – świąd oraz zmiany skórne ustą- gastryczne. piły. Ustąpiły także problemy żołądokowo- Po wykonaniu testu MRT 150 w pierw- -jelitowe. Na następne miesiące wdrożono szym etapie zastosowano dietę immu- dietę rotacyjną. v Dr Marzena Rypina Nasz organizm to najbardziej doskonały z mechanizmów. Trzeba mu tylko dostarczyć odpowiednich składni- ków odżywczych i zadbać holistycznie o jego kondycję. Jakie produkty żywnościowe wybrać W jakich iloś- ciach Przy jakich założeniach Co w przypadku schorzeń iędzy innymi tego chciałam się dowiedzieć podczas moich studiów. roga, którą obrałam, nie była krótka ani prosta. Uzyskałam tytuł magistra w zakresie pielęgniarstwa w medycynie rodzinnej na szczecińskiej Akademii edycznej. ubiłam swoją pracę, ale w dalszym ciągu chciałam się rozwijać. Ten pęd do edukacji skłonił mnie do zdobycia zawodu izjoterapeuty. alneologia i medycyna izykalna są bardzo związane z pro ilaktyką zdrowia. bałość o zdrowie, w celu zachowania go jak najdłużej, powinna cechować nas wszystkich. Jak niewiele trzeba, aby o siebie zadbać Wystarczy Dr n. med. Marzena tylko chcieć i być konsekwentnym w swych działaniach. Rypina W trakcie studiów podyplomowych otrzymałam propozycję współpracy w zakresie tematów badawczych – absolwentka PUM związanych z żywieniem człowieka. Wiedziałam, że jest to dziedzina podstawowa dla naszej egzystencji. w Szczecinie menager Po czterech latach intensywnej, ale ascynującej pracy zakończyłam przewód doktorski na Uniwersytecie nstytutu Zdrowia edycznym w dańsku, uzyskując tytuł doktora nauk medycznych. oja praca badawcza dotyczyła ży- w  otelu ellness pro ita wienia, suplementacji, diety, aktywności izycznej w odniesieniu do ryzyka powstawania chorób. Obecnie specjalistka w zakresie pracuję w otelu Wellness proVita w ołobrzegu, gdzie mogę w praktyce realizować swoje pasje i poma- dietetyki Certy kowany gać pacjentom m.in. w tutejszej poradni dietetycznej. Konsultant Programu L AP. www.hotelprovita.pl 5 24-27_MRT_artykul.indd 25 2014-12-28 14:47:11
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30